Video & podcasts

Se filmen från Score Lecture on Organization 2016

Fredag den 27 maj 2016 gav Professor John W. Meyer, Stanford University, föreläsningen Highly Institutionalized Organization: Status and Prospect. Nu kan du se filmen från föreläsningen.

Rosalind Eyben

The Politics of Results and Transformational Development – What Needs to Change?

30 september hölls ett bok-seminarium med temat ”Resultat och Evidenspolitik i utvecklingssamarbetet” vid Handelshögskolan i Stockholm. Arrangörer var Score i samarbete med Handelshögskolan. Se filmen från evenemanget.

Christina Garsten

Video: En framväxande maktelit - de policyprofessionella

Boken "Makt utan mandat" skildrar de policyprofessionella i svensk politik (bland annat politiskt sakkunniga, pressekreterare och PR-konsulter på fackförbund och tankesmedjor). Forskningsresultaten som boken bygger på presenterades vid ett seminarium som filmades av SVT Forum.

Susanna Alexius

Taximarknaden återregleras - men inte av staten

Susanna Alexius, forskare på Score, berättar för Vetandets värld i radions P1 att taximarknaden som avreglerades på 1990-talet håller på att återregleras av bolag på angränsande marknader.

Trettio år av New Public Management  – behov av förändring

Trettio år av New Public Management - behov av förändring?

Video ifrån ett av Score och tidskriften Organisation & Samhälle arrangerat seminarium om styrningsformer i stat och kommuner på Handelshögskolan i torsdags, 26:e mars.

Born to Diffuse - Towards a New Generation of Diffusion Studies?

Score Lecture on Organization - Marie-Laure Djelic

Marie-Laure Djelic, ESSEC Business School, gave the Score Lecture on Organization on September 25th, 2014.

Susanna Alexsius

Marknader är inte självorganiserande

Video där Susanna Alexius berättar om hur oväntade organisatörer behöver gripa in i marknader - trots att avsikten varit att prismekanismen och den osynliga handen skulle ge en friare, självorganiserande dynamik.

ifl

Hör högre chefer i offentlig sektor berätta

Hör högre chefer i offentlig sektor berätta om vad som utmärker offentligt ledarskap, och om deras känsla för det allmänna. Rösterna tillhör deltagare i IFL vid Handelshögskolans chefsprogram Offentliga sektorns managementprogram (OSMP), där Score medverkar som partner.

Susanna Alexius

Podcast om forskningsprogrammet "Att organisera marknader"

Susanna Alexius talar om forskningsprogrammet finansierat av Riksbankens Jubileumsfond: ”Organizing markets”.

Staffan Furusten

Lyssna på Staffan Furusten i podcast om Okunskapens triumf, del 1

Staffan Furusten intervjuades av Anna Magnusson, ordförande i KFUM, kring Okunskapens triumf.

Se filmen om Scores 20-årsjubileum

2012 fyllde Score 20 år. Det firade vi med ett jubileumssymposium, där vi med utgångspunkt i resultat från våra tidigare studier blickade framåt mot de kommande 20 åren.