Managing Hybrid Organizations

Att styra och leda i gränslandet

Välkomna till ett spännande bokseminarium om samhällets gränsland. Närmare bestämt ska det handla om de organisationer – ofta kallade hybridorganisationer – som befolkar dem. I gränslandet mellan offentligheten och marknaden hittar vi offentligägda bolag som statliga Systembolaget och kommunala Öresundskraft. I gränslandet mellan marknaden och föreningslivet finner vi ideellt ägda bolag som Friskis och Svettis och Miljonlotteriet men också ömsesidigt ägda bolag som Folksam och Skandia samt kooperativ som Södra skogsägarna och Coop.

Genom ett 20-tal fallstudier fångar antologins mångdisciplinära författarskara gränslandets särskilda utmaningar, men också möjligheter. Hur bidrar hybridorganisationerna till samhället? Hur kan vi förstå och utvärdera dem mer rättvisande? Hur är det att arbeta i en hybrid och vad krävs av ledarskapet, av ägarna och reglerande myndigheter?

Redaktörerna Susanna Alexius och Staffan Furusten presenterar boken Managing Hybrid Organizations – Governance, Professionalism and Regulation (2019, Palgrave MacMillan) och bjuder in till diskussion med publiken och närvarande författare.

Kommentatorer:
Richard Swedberg, professor emeritus i sociologi, gästprofessor vid Score
Mikael Holmqvist, professor i företagsekonomi vid Stockholm Business School

Seminariet hålls på svenska.

Susanna Alexius och Staffan Furusten Foto: Juliana Wiklund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Observera att anmälan krävs. Anmälan görs här: https://bokseminarium_21_november_2019.eventbrite.co.uk

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Vid frågor, kontakta info@score.su.se